Jeugdtheaterschool

Jeugdtheaterschool Kunst & vliegwerf te Oosterwolde

Sinds september 2014 ben ik verbonden aan de jeugdtheaterschool Kunst & Vliegwerf te Oosterwolde. Hier geef ik les in dans en beweging met de nadruk op de bewegingskwaliteit van de leerlingen en het kennismaken met- en onderzoeken van de bewegingselementen: tijd, ruimte, kracht en lichaam (flow).

Leerlingen van de jeugdtheaterschool krijgen les in dans, zang en acteren. Het idee daarachter is dat deze vakken elkaar versterken. Een acteur gaat beter spelen bij een betere lichaamsbeheersing, een danser gaat beter dansen als hij oor heeft voor muzikaliteit en een zanger gaat beter zingen als hij het overtuigend “kan brengen”. De ontwikkeling van de leerling als zanger, danser en speler staat centraal tijdens de lessen. Dat betekent dus ook dat lessen op een jeugdtheaterschool niet alleen maar leuk of gezellig zijn.

De lessen zijn voor iedereen tussen de 8 en 18 jaar. Kunst&Vliegwerf doet niet aan audities. Indeling van groepen gaat op leeftijd en ervaring. Er is een voorstroom groep, een doorstroom groep en krachtsroom voor jongeren van 14 jaar en ouder.

Alle lessen worden gegeven op de vrijdagmiddag en avond, op de Venekoterweg 17c te Oosterwolde
Voorstroom groep begint om 16:30 tot 18:00 uur.
Doorstroom groep van 18:30 tot 20:00 uur
Krachtstroom leerlingen van 20:15 uur tot 21:45 uur.
Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Alle lessen vinden plaats in de Kunstwerfplaats op de Venekoterweg 17c te Oosterwolde.

———————————————————————————————————